HTML

Kiállítósblog, avagy foci az én szemszögemből

Minden a foci világáról. Melyik meccsen kit nem állított ki a bíró, miért vesztették el a meccsüket a csapatok, vagyis minden arról, ahogy egy egyetemista látja a nemzetközi focit. A blog szerkesztését szüneteltetem.

Friss topikok

Linkblog

Hétvégi előretekintés

2009.05.21. 21:23 marciasuroma

Európa 3 topligájának bajnoki kávéja már lefőtt (igen, a német bundás liga nem top bajnokság), ellenben a nemzetközi helyekért és a kiesés elkerüléséért annál nagyobb a verseny.

 

Premier League

 

A nagy Cselzi még megcsípheti a fix BL főtáblát abban az esetben, ha legyalulja a 18. helyet hortobágyi délibábként maga mögött látó Sunderland csapatát és a Liverpool az Anfielden kap méretesebb zakót a Tottenhamtől  - amire nem is kicsi az esély látva a vörösök legutóbbi szenvedését a West Bromeich ellen, valamint emlékezve a szezonban az első meccsre, ahol a Tottenham 2-1re verte a Liverpoolt - bár, valljuk be erre vajmi kevés ez esély. Így végre megérjük azt amit oly régóta várunk, láthatjuk Gerát Európai kupában focizni. Ezaz JEEEE!!! A többi kieső jelölt közül a Hull-nak kellene 1-0ra verni azt a MU-t amelyik vagy azért lesz tartalékos, mert a bajnoki mámor miatt még mindegyik játékos hulla másnapos, vagy már a BL döntőre pihentetnek. Ettől függetlenül a MU még Raffael 18 éven aluli társaival is nagyobb játéktudást képvisel, mint a Hullosok, vagy ha nem, akkor majd a bíró segít nekik a 3 pont begyűjtésében, ahogy azt tette már többször is. A Newcastle kiadta kezéből élete sorsát és úgy megy Birminghambe, hogy ha megszerzi a győzelmet még akkor sem biztos a benntmaradás. A hétvége meccse az Arsenal-Stoke lesz, Delapnak nem lesz nehéz megzavarni az amúgy sem acélos fekete sereget, de mellé érkezik az Arshavin dupla. A Wigan-Portsmouth meccs valószínűleg unalomba fog fulladni, ahogy a ManCity-Bolton és a West Ham-Middlesbrough is...


Bundás Liga

 

A hétvégén a Wolfsburg ha győz, bajnok, ehhez meg kéne vernie otthon a mostanában gyengélkedő Werdert, akik viszont ezúttal Diegot is pályára léptetik, így picit kibillentve esélyeiket a nulláról. A Bayern azt a Vfb-t fogadja, akik a wolfsburgot egyszer már eldarálták idegenben, és mivel pontegyenlőséggel mindkét csapat második, így valószínűleg a stuttgart hajtani fog a győzelemre.  A Hertha a Karlsruhéhoz megy, akik múlt héten a Werdert idegenben alázták meg (0-3), ám arra kicsi az esély, hogy a fővárosiakat is ilyen sorsra juttassák. A Dortmundnak az 5. helyért kellene begyűjtenie a 3 pontot a M'gladbachtól, amire meg is van minden esélyük, bár a Gladbach otthon már okozott meglepetéseket.  Hamburg az 5. helyért a Frankfurt ellen harcol, és ha legalább 22 góllal jobban veri őket, mint amennyire a dortmund nyer, amegvan az 5. helyük. A Köln Bochum meccs 2 csapat örömfociját fogja hozni. Ha nem is a szó klasszikus értelmében, de mindkét csapat nagyon örül annak, hogy már esélye sincs kiesni, így az unalmas döntetlen elkerülhetetlen lesz. A Bielefeld bentmaradásához nemcsak ki kéne ütni a Hannovert, de a Gladbachnak is csúnya vereséget kellene szenvednie.. A Cottbus a Leverkusent fogadja, 2 csalódott csapat meccse lesz, a gyógyszergyáriak kiábrándítóan szerepeltek az idén (a hírnevükhöz képest), a cottbus pedig szinte biztosan kiesett már (7 gól és 3 pont a hátrányuk a Gladbachhal szemben). A Schalke a Hoffeinheimet vagy megveri vagy nem veri meg, a kékek ki-ki meccset játszanának a 7. helyért.

 

folyt. köv...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitos.blog.hu/api/trackback/id/tr401136323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása