HTML

Kiállítósblog, avagy foci az én szemszögemből

Minden a foci világáról. Melyik meccsen kit nem állított ki a bíró, miért vesztették el a meccsüket a csapatok, vagyis minden arról, ahogy egy egyetemista látja a nemzetközi focit. A blog szerkesztését szüneteltetem.

Friss topikok

Linkblog

Vátöbáutdö Kánföderésönkáp?

2009.06.21. 12:21 marciasuroma

Résztvevő csapatok 

Dél-Afrika Dél-Afrika (rendező, 2. fellépése)

Olasz Olaszország (a 2006-os labdarúgó-világbajnokság győztese, 1. fellépése)

USA Egyesült Államok (a 2007-es CONCACAF-aranykupa győztese, 4. fellépése)

Brazil Brazília (a 2007-es Copa América győztese, 6. fellépése)

Irak Irak (a 2007-es Ázsia-kupa győztese, 1. fellépése)

Egyiptom Egyiptom (a 2008-as afrikai nemzetek kupája győztese, 2. fellépése)

Spanyol Spanyolország (a 2008-as labdarúgó-Európa-bajnokság győztese, 1. fellépése)

Új-Zéland Új-Zéland (a 2008-as OFC-nemzetek kupája győztese, 3. fellépése)

A rendező Dél-Afrikaiak ezek alapján össze is rakták a számukra ideális csoportot:

A csoport

Dél-Afrikai Köztársaság

Spanyolország (legszebb foci, hadd játszanak ellenük, ha már egyszer itt vannak)

Irak (ki se jutott a VBre..)

Új-Zéland(egy rakás apró sziget törzsi csapatát dolgozta fel a KK-ra kerülés érdekében)

 

B csoport:

Brazília

Olaszország

Egyiptom

USA

 

A csoport

 

Az első körben Dél-Afrika nem bírt Irakkal(0-0), a spanyolok pedig 50 perc alatt porig alázták legyőzték Új-Zélandot(5-0). Irak a 2. körben se lőtt gólt, de ellenük a spanyolok csak 1 gólig (meg egy halom kapufáig) jutottak. Dél-Afrika első (két) lőtt góljával első győzelmét is begyűjtötte, ugyanis 2-0ra sikeresen legyőzte Új-Zélandot. Az utolsó fordulóban a spanyolok Dél-Afrikát is legyőzték(2-0), így az Irakiak egy esetleges 2-0s győzelemmel az addig ponttalan-góltalan Új-Zéland ellen továbbjutást ünnepelhettek volna.. Azonban a 2 KK-góltalan csapat meccsén sem született gól(0-0), így a Dél-Afrikaiak jutottak tovább a spanyolok mellett.

B csoport

 

Mivel ebben a csoportban focizni tudó csapatok is szerepeltek, kicsit izgalmasabbak voltak a játéknapok. Az első körben a Brazilok vezettek 1-0 illetve 3-1re is, ám mivel sikerült 1 perc alatt 2 gólt kapniuk a világverő Egyiptom gárdájától, így az utolsó percig hajthattak. Ám al-Muhammadi és Howard Webb közös erővel elérte, h Kaká büntetőt rúghasson az utolsó utáni percben, így a brazilok nem égtek le annyira. Mindeközben az olaszok is égni készültek, ugyanis hiába volt az USA fél óra után emberhátrányban, a 40. percben Donovan góljával előnybe került. Azonban Rossi és de Rossi megmentette az olaszokat, az 1-3as végeredmény pedig szépen elfedi azt, hogy az olaszok milyen gyengén játszottak. A 2. játéknap Egyiptom-Olaszország meccsének 1-0s végeredménye azonban nem. Az USA-t a brazilok 3-0ra verték, így eddig 100%osak, és csak eszméletlen nagy blamával eshetnek ki. (először is ki kéne kapniuk legalább 2vel az olaszoktól..)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitos.blog.hu/api/trackback/id/tr791198502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása