HTML

Kiállítósblog, avagy foci az én szemszögemből

Minden a foci világáról. Melyik meccsen kit nem állított ki a bíró, miért vesztették el a meccsüket a csapatok, vagyis minden arról, ahogy egy egyetemista látja a nemzetközi focit. A blog szerkesztését szüneteltetem.

Friss topikok

Linkblog

Shahtar nyerte az UEFA-t

2009.05.21. 19:41 marciasuroma

Az UEFA kupa döntő előtt mindenki tudta, hogy a shahtar nyer sokan valószínűsítették, hogy a Shahtar nyerni fog. A döntőig a Werdert Diego tolta el, így az ő hiányával (valamint a középső védő Mertesacherével) erősen lecsökkentek a Werder nyerési esélyei. Ezzel szemben a Shahtarból senki se hiányzott, ráadásul a Donyeckiek a döntőre egy Ukrán Kupa-győzelemmel hangoltak, ahol az ősi riválist a Dinamo Kijevet győzték le. Ezzel szemben a Werder a tökutolsó Karlsruhe ellen szenvedett SÚLYOS ÉS MEGALÁZÓ vereséget (0-3). A Doneck mellett szólt a statisztikák közül az, hogy mosanában a keleti tömbből érkeznek az UEFA-kupa győztesek(kivéve a Sevillát), nahmeg az is, hogy az ő tulajdonosuk az egyik leggazdagabb ember a világon és vagyonának nagy részét a csapatba öli. A Werder-szurkolók egyetlen támpontja az volt, hogy a legenda szerint a werder olyanhullámzóan játszik, hogy az egyik meccsén nyer, a másikon veszít, így a 0-3 után bíztak a győzelemben. Egészen a meccs 25. percéig, amikor Luis Adriano elpörgette Wiese fölött a labdát (ha még kb 2 másodpercet vár, akkor a német kapus csúnyán fenékre ült volna..), így 1-0ra vezetett a shahtar. A német remények elúszni látszottak, amikor az addigitalán legjobb játékosuk (Naldo) bicegett le a pályáról, ám a németek legnagyobb örömére visszatért és lőtt egy gyönyörű szabadrúgásgólt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ukrán kapusnak nagyobb volt az arca, mint a tehetsége, ugyanis a 25ről jövő lövést két kézzel akarta fogni a hülyéje.. a kapus erősen benne volt a gólban.. Ekkor már készülhettünk a hosszabbításra, mivel a németek nem akartak támadni, az ukránokat meg a bíró nem akarta, hogy támadjanak (bár egy szabadrúgás során majdnem lemásolták a német gólt), Luis Adriano bombáját 18ről Wiese védte bravúrral.. A második félidő hihetetlen unalmas volt, a legnagyobb izgalmat az okozta, hogy a spanyol bíró mikor állítja ki a folyamatosan durva szabálytalanságokat elkövető Fritzet.. Ám Schaaf Megelőzve a piros lapot lehozta őt, így már-már félkómába unván magunkat várhattuk a hosszabbítást. Az izgalmakat ukrán gól hozta vissza, Jadson a 97. percben talált a német kapuba, így a németeknek támadniuk kellett. Balszerencséjükre a bíró Pizzaro sokadik műesését se ette meg, így elmaradt a Werder-büntető. Nemúgy a Werder-gól, ugyanis a 120. percben látszólag szabályos gólt szereztek a Brémaiak, ám a bíró azt elvette ezzel kompenzálandó, hogy hagyta a németeket favágósat játszani, így a 2-1es végeredmény ha igazságosnak nem is mondható, a játék képét mutatja..

Szólj hozzá!

Címkék: werder döntő uefa shahtar shaktyor

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitos.blog.hu/api/trackback/id/tr41136138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása