HTML

Kiállítósblog, avagy foci az én szemszögemből

Minden a foci világáról. Melyik meccsen kit nem állított ki a bíró, miért vesztették el a meccsüket a csapatok, vagyis minden arról, ahogy egy egyetemista látja a nemzetközi focit. A blog szerkesztését szüneteltetem.

Friss topikok

Linkblog

Manchester vagy Barca, Barca vagy Manchester?

2009.05.27. 10:13 marciasuroma

Azt, hogy valóban ki nyeri, a meccs végén tudjuk meg.

De.

A Manchester United a mai kor egyik legjobb csapata. Több olyan játékosa van, akik képesek eldönteni 1-1 mérkőzést. A kapusa kiváló, a középső védelme precíz, a középpályája középen jól szűr, szélsői gyorsak, jól támadnak, csatárai világklasszisok. Ezek többek közt (bírók) szerepet játszottak abban, hogy megnyerték a Premier League-t. Érdekes kérdés, hogy vajon megérdemelten nyertek-e.. Több meccsen is megkapták Mike Riley bírót, aki köztudottan Manchester-drukker, és néhányan talán emlékeznek, hogy nem kis szerepet vállalt a Manchester pálfordulásaiból (Aston Villa illetve Tottenham ellen 0-2ről, vagy a sunderland ellen 0-1ről). Hiába kaptak ki oda-vissza a Liverpooltól 1-2 ill 1-4, a Pool csak magára vethet. november 22-e és január 28.a között 10 meccsen 7(!) döntetlen(Fulham, West Ham 0-0; Hull City 2-2, Arsenal 1-1, Stoke City 0-0, Everton, Wigan 1-1) 14 elvesztett pont, ezzel a bajnoki álmaikat messzire űzték. Hiába verték oda-vissza a 3. helyezett chelsea-t is (1-0;2-0), és hiába vesztettek el mindössze 2(!) meccset(Tottenham ellen 1-2, Middlesbrough ellen 0-2), mindez kevés volt a Manchester ellen, aki a kiscsapatok ellen begyűjtögette a 3pontokat. A Manchester mellett szólhat talán ez a megbízhatóság is. Rossz hír a Manchester szurkolóinak, hogy a nagy angol csapatok közül csak a chelsea ellen tudtak győzni, ellenük is csak egyszer(3-0) döntetlent játszottak az arsenallal (0-0), illetve a chelseavel (1-1) és kikaptak az arsenaltól (1-2) és a liverpooltól 2szer (1-4;1-2). További aggodalomra adhat okot, hogy a Barcelona játékához legközelebb az Arsenal illetve a Liverpool játéka áll, akik ellen 12ből összesen 1(!) pontra futotta a Manchesternek (de talán a Barca ellen begyűjtik az első győzelmüket olyan meccsen, ahol szépen játszó csapat ellen győznek).

A Barcelona Guardiola alatt szárnyakat kapott. A 11.(!) helyről bajnok lett, 100 gól fölött lőttek a bajnokságban, a Realt a saját stadionjában alázták meg (2-6), a csapatok nagy részének 2 gól fölött lőttek meccsenként. Aggódhatnak viszont, hogy a -szerintem- legjobban védekező spanyol csapat ellen (Getafe) összesen 2 gólt tudtak csak lőni (1-0;1-1), a meccsenként 1 gól a manchester ellen valószínű, hogy kevés lesz, márpedig az angolok védekezni, azt tudnak. A Barcelonának egyetlen meccse volt, amikor nem szerzett gólt (Numancia 0-1), viszont a Numancia elleni másik meccsen bebizonyította, hogy csak rövidebb időre hagtak ki a srácok: 4et rúgtak a visszavágón). A Manchester 4 meccsen nem rúgott gólt, azonban a Barca ellen nem hiszem, hogy aggódniuk kéne. A spanyolok védelme finoman fogalmazva is szar, Rafa Marquezről meccsenként kapnak egy gólt - vagy büntetőt ám a játékosok ennek elkerülése végett edzésen lerúgták és elszakadt a térdszalagja. Az Abidal-Puyol-Casserez-Alves fal pedig Guardiola számára ismeretlen, pedig talán ők meg tudnák fogni a Manchestert. További aggodalomra adhat okot a Barcásoknak a Liverpool elleni BL párharc emlékei. Carragher kifogta Ronaldinhot, onnantól kezdve pedig a Barca nem vezetett értelmes támadást. Ugyanez történhet jövő szerdán is: Carrick Iniestát tüntetheti el a pályáról, Giggs és Scholes Xavit és Yaya Tourét darálhatja be, így pedig a brilliáns csatártriót nincs kinek mozgásba hoznia. Felívelésekkel kár is kisérleteznie a Barcának: Bojan, Messi és Henry eltűnik a Manchesteres védelemben, Eto'o pedig hiába kapna labdát, utóbbi formáját tekintve üres kapura se találna be. A Barca egyetlen esélye, ha Bussacca nem engedi, hogy darálják a játékosait. (Emlékezzünk a Chelsea elleni első BL meccsre, ahol Stark se Ballackot se Essient nem állította ki (Ez előbbi a sokadik durva szabálytalansága után Iniestát ököllel ütötte meg, amiért a német bíró sárgát se adott-mert akkor Ballackot ki kellett volna állítania). A második meccsen Övrebö szerintem nem a Chelsea ellen fújt, szimplán csak idióta volt.. Massimoval szerintem jól járt a Barca. (Bár Rossettivel vagy Ivanovval jobban járt volna) Ugyanis a svájci bíró igen hiperaktív, úgy osztja a lapokat-büntetőket, mint Gyurcsók az energiát. Viszont - ahogy Guardiola is panaszkodott - a bírók nem védik a Barca-játékosokat, inkább nekik osztanak sárgát.. Minden esetre ha a bíró az elején néhány Manchesterit besárgít, akkor a Barca simán nyer..

Hogy mi szól leginkább a Manchester mellett? Az, hogy a spanyol foci szép, az angol meg hatékony. Meg az, hogy az első csapat lehet, aki duplázik.. A Barca kerete a legutóbbi BL győzelem óta azonban erősen átalakult így talán a játékosokban jobban ott van a trófeára éhség..

Május 27-én minden kiderül...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitos.blog.hu/api/trackback/id/tr851146365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása