HTML

Kiállítósblog, avagy foci az én szemszögemből

Minden a foci világáról. Melyik meccsen kit nem állított ki a bíró, miért vesztették el a meccsüket a csapatok, vagyis minden arról, ahogy egy egyetemista látja a nemzetközi focit. A blog szerkesztését szüneteltetem.

Friss topikok

Linkblog

Bl-selejtezők 3. kör

2009.08.06. 14:06 marciasuroma

Augusztus 4-5-i Bl selejtezők.

Bajnokok ága

Levadia Tallinn - Debreceni VSC

A Debrecen közepes játékkal oda-vissza 1-0ra verte az észteket, ennél jobb játék kellene nekik, hogy BL főtáblásak legyenek. Tegyük hozzá már az UEFA-kupa főtábla is dícséretes eredmény a magyar csapattól.

Zürich-Maribor

A Zürich annyira rosszul kezdte a bajnokságot, hogy a legvérmesebb szurkolókban is felmerült, hogy nem tudják legyőzni a Maribort otthon. Ki is kaptak 3-2re, de 2 hét alatt visszatért a formájuk, a visszavágón papírforma 0-3 után 5-3as összesítéssel továbbmentek a svájciak.

Anderlecht-Sivasspor

Amilyen gyengén fejezte be a török bajnokságot a Sivasspor, annyira gyengn kezdte a BL-selejtezőket. Juhászék otthon 5-0val küldték haza a törököket, akik hiába nyertek az Anderlecht U12es csapata ellen 3-1re a visszavíágón, kiestek.

APOEL Nicosia-Partizan Beograd

A szerbek cipruson simán kikaptak 2-0ra, így nem volt meglepő, hogy otthon is szenvedni fognak. Óriási szerencsével - felszabadító lövés pattant a gólszerző szerb elé - győztek 1-0ra, a ciprusiak 4(!) kapusra rávezett ziccerület nem tudták értékesíteni, de ennek ellenére is megérdemelten jutottak tovább.

Aktobe - Maccabi Haifa

Az izraeliek kibekkeltek kazahsztánban egy 0-0t, ám otthon se esélyesként kezdtek. A kazahok az első negyedórában izraelben alázták meg a Maccabit (17.percben 0-3), ám ez sem volt elég számukra a továbbjutáshoz, ugyanis sikerült 4 gólt kapniuk. A 4-3as eredményt megérdemelték a kazahok, ,,nagy volt a mellény''...

Slovan Bratislava - Olimpiakos Pireus 

Esélytelenek nyugalmával indult a Pozsonyi csapat, és nagy nyugalmukban oda-vissza kikaptak 2-0ra.

FC Köbenhavn - Stabaek

A Köbenhavn otthon megalázta a norvég kiscsapatot bajnokot, a szomszédos országbeli 0-0val be is biztosította továbbjutását.

FK Baku - Levszki Szófia

Az azerbajdzsáni meccs nem a gólokról marad emlékezetes (0-0), hanem arról, hogy a bolgár védelem úgy orrbarúgta az azeri támadót, hogy az negyed óráig nem volt eszméleténél. Bulgáriában az ex-BLes Levszki hozta a papírformát, a 2-0 tükrözte az erőviszonyokat.

Sheriff Tiraspol - Slavia Praha

A moldáv bajnok sokak (és az NS) szerint esélytelen volt, azonban volt olyan (igen, ÉN), aki 1-0 0-0t, és a moldáv bunkerfoci továbbjutását várta. Az elméletem egyrészt megdőlt az exszovjet 0-0 után, ám mivel a sheriff prágában a 94.(!) percben egyenlített a Slavia ellen (1-1), idegenben lőtt góllal továbbjutott. Mondtam én, hogy továbbmennek:D

FK Ventspils - BATE Boriszov

A litván 1-0 után a 2. meccsen döntetlent, és a tavalyi meglepetéscsapat kiesését vártam, félig teljesült, félig nem (2-1), ugyanis idegenben lőtt góllal továbbmentek a litvánok.

Nem bajnokok ága

Sahtar Doneck - FC Timisoara

A tavalyi román 2. idegenben 2-2re végzett az ukránokkal, a számukra kecsegtető eredmény azonban nem adott okot semmiféle megnyugvásra. Nem úgy a 2. meccs 0-0ja, ezzel ugyanis a tavalyi UEFA-kupagyőztes Shahtar nem jutott tovább a BL-ben.

Celtic Glasgow - Dinamo Moscow

A skótok úgy kezdték a párharcot, ahogy a skót bajnokságot befejezték (ne feledjük 2 fordulóval a vége előtt még 1 pontos előnyük volt, amiből az utolsó 2 meccsen 3 pontos hátrányt csináltak. Az oroszok skóciában győzni mentek, győztek is 0-1, ám otthon már a régi Celticet fogadták, amely az utolsó percben is éber volt, így kialakult a 2-0s végeredmény, és továbbment a skót csapat.

FC Salzburg - Dinamo Zagreb

Az osztrák 1-1 után még bizakodva várták a horvátok a visszavágót, amelyen azonban 2-1es veresgéget szenvedtek otthon, és ezzel ki is estek..

Sparta Praha - Panatinaikos

A párharcban mindkét csapat otthon 3 gólt szerzett (3-1) (3-0), így akár mondhatnánk azt is, hogy a görögök idegenben lőtt góllal mentek tovább:)

Sporting CP - Twente

A sporting otthon 1 órányi emberelőnye ellenére se tudott a hollandok hálójába betalálni, idegenben viszont a 94. percben (a kapusuknak(!!!!)) sikerült (tegyük hozzá, hogy a kapus után még vagy 4 emberen megpattant a labda), így 0-0 1-1gyel, idegenben lőtt góllal, óriási mázlival továbbmentek.


Sorsolás pénteken 12:00tól az Eurosporton.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: dvsc bl selejtező loki levszki

A bejegyzés trackback címe:

https://kiallitos.blog.hu/api/trackback/id/tr661292660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása